Jobb och tapas på Pinchos

De senaste dagarna har jobbet tagit upp det mesta av min vakna tid och gjort det svårt att hinna med något annat. Men igår kom en sådan där skön paus, som avbrott i rutinerna, med plats för skratt och släppta prestationskrav. Jag tycker att jag har blivit mycket bättre på att släppa på kraven, men så kommer dessa perioder när allting är väldigt intensivt. Med högsta växel i är det svårt att se stressen själv. Så det var därför extra skönt när jag efter jobbet igår mötte upp några vänner för att gå tillsammans till Pinchos på Magasinsgatan, där vi skulle äta tapas.

Vi hade beställt bord vilket var en himla tur, för Pinchos är verkligen populärt insåg vi. Dofterna av chili och vitlök slog emot oss när vi gick in genom dörren. En gång tidigare har jag varit där, så jag kunde något stolt förklara för de andra hur det fungerar med att beställa via Pinchos app. Bara av att läsa igenom menyn började det vattnas i munnen. Jag bestämde mig tillslut för kycklingspett marinerade i lime och chili, getost med rödbetor, skaldjurspasta med vitvinssås och vitlöksstekta champinjoner. Kycklingspetten testade jag redan förra gången, så de var en favorit i repris. Den här gången tror jag faktiskt att skaldjurspastan tar hem priset. Det är något alldeles särskilt med syrligheten i vin- och vinägersåser tycker jag. En lyckoträff i kombination med skaldjuren! För att få smaka beställde vi också in pommes av sötpotatis, vilket var en kul smakupplevelse av blandning mellan sött och salt.

Till efterrätt beställde jag månadens pannacotta som kom in i fina glasburkar med passionsfrukt till. Vi stannade kvar till långt efter att efterrätterna hade lämnat tallriken och pratade verkligen om allt mellan himmel och jord. Kvällen lämnade mig mätt, glad och tacksam över alla grymma vänner jag har.

Publicerat i: Okategoriserade